Sælg selv eller gennem mægler?

Selvsalg med boligadvokat/jurist eller salg igennem ejendomsmægler.

Nu om dage er der flere og flere der selv vælger at stå for boligsalget eller dele af den og ja det er jo blevet meget lettere nu om dage, selv at kunne markedsføre sin bolig, da meget af det foregår via nettet og det samtidig er blevet så let at lave en hjemmeside, hvor man kan sørge for at have billeder til at ligge der.

Og ved selvsalg er det jo typisk at boligsælgeren selv markedsfører og fremviser boligen overfor interesserede boligkøbere. Her vil sælger selv have ”hånd i hanke med salget” og jo derved kunne spare ejendomsmægler salær.

Mange syntes det er en god ide, det at sætte sin bolig til salg på nettet og selv have drøftelserne og fremvisningen med boligkøberen og ligeledes hvornår man mødes osv.

Dog vil jeg altid råde sælger til at få en boligadvokat/jurist ind over, så man har mulighed for at finde den rigtige pris og samtidig være sikker på man er ordentlig stillet juridisk.

Og samtidig vil boligadvokat/jurister også rådgive om hvilke dokumenter man skal have, som tilstandsrapport, energirapport, el rapport osv.

 

Er man så selv den gode sælger ?

Man må jo erkende at det ikke er alle der er den perfekte sælger og i de tilfælde skulle man måske lige lave en aftale med en ejendomsmægler, for så er man sikker på at alt bliver lavet professionelt, både med fremskaffelse af div papirer, rapport og beregninger…… man kan sige at så kører det hele bare automatisk.

Dog vil jeg stadig anbefale at man sørger for at være noget aktiv i salgsarbejdet, da det er min erfaring at det gælder om at komme ud og bearbejde lokalområdet, eftersom det i de fleste tilfælde er dem der køber ens bolig og ikke nogle langvejs fra.

Når man vælger en ejendomsmægler, kan man jo også altid vælge hvor meget man vil have ejendomsmægleren til at stå for og hvilke dele man selv klare.
Ja der er jo nogle som udelukkende har med papirarbejdet og markedsføringen at gøre og der er andre der kan tage det hele, så her er det op til hver enkelt sælger at gøre op med hvor meget hjælpe man vil have.

Så her til sidst kan jeg kun sige at der er flere muligheder at kunne vælge og altså kun op til en selv at beslutte hvor meget energi man har at lægge i det og ingen tvivl jo mere energi man selv ligger i det jo større mulighed er der for at få solgt boligen så hurtigt som muligt.